IMG3873
Lemon meringue pie!

Eller rett og slett, sitron marengs pai ;)
Har lenge hatt lyst og teste denne paien. Amerikanerne elsker jo denne.
Frustrerte fruer snakket jo om denne i en hel episode, og jeg så at de lagde den på Matsterchef ;)

Fant en oppskrift i et ukeblad.
Jeg må innrømme at denne sitronkremmen som fulgte oppskriften, var ikke noe jeg likte noe særlig. Men jeg er veldig kresen, så det er mulig at den egentlig er kjempegod ;) Neste gang skal jeg finne oppskrift på lemon curd og teste den istedenfor, kansje det blir bedre. Da skal dere i tilfelle få tilbakemeldinger på den ;)

Paibunn:

240 g hvetemel
36 g melis
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts natron
145 g meierismør
1 stort egg.

Kjør de tørre ingrediensene i en food prosessor sammen med kaldt smør i terninger.
Kjør til massen er finkornet, ca. 1/2 minutt. Tilsett deretter egg, og kjør videre til en deig. Pakk deigen i plast og legg i kjøleskapet i en time.

Press paien ut i en paiform på 24 cm. Stek på 160 grader i 20-25 minutter til bunnen er lett gylden.

Sitronfyll:

60 g maisenna mel
170 g sukker
1,8 dl ferskpresset sitronsaft, ca 4 sitroner.
2,3 dl vann
60 g meierismør i terninger
3 store eggeplommer

Ha maisennamel, sukker, sitronsaft og vann i en kjele. kok opp under stadig omrøring. Etter at det har kokt opp, skrur du ned varmen og lar det småkoke til blandingen tykner og får en klarere farge, ca. 2 minutter.
Rør hele tiden så det ikke blir klumper. Rør inn smør og eggeplommer under kraftig pisking til smøret er smeltet og blandingen er blank og tykk.
Sett til avkjøling i kjøleskap med plastfolie over for og unngå snerk. Bare legg folien helt nedpå kremmen.

Marengs:

3 store eggehviter
170 g melis
1 ts sitronsaft

Pisk eggehvitene på høy hastighet i ca. 5 minutter. Tilsett melis litt etter litt mens du pisker godt mellom hver gang. Tilsett sitronsaft til slutt og pisk til den er lett og fluffy.

Forvarm ovnen til 190 grader. Ha sitronfyllet i paiskallet og dekk med et tykt lag marengs. Lag topper med en skje. Stek til marengsen er lett gyllen på toppene. Avkjøl i romtemperatur og sett den i kjøleskapet i 4 timer slik at den får sette seg ordentlig før servering.

I oppskriften står det at den skal stå i ovnen i 8 minutter, men i min ovn var marengsen fortsatt like hvit som da jeg satte den i, så jeg hadde den sikkert i ovnen i nærmere 20 minutter.Lav din egen hjemmeside med mono.net